Mikor derül ki a baba neme?
2020. 12. 27.

A mai világban már nem kell a születés pillanatáig várnunk, hogy megtudjuk fiú vagy lány lesz-e a születendő kisbaba. A terhességet követő 2-3 hónapban már meg tudják nekünk mondani a baba nemét és még sok minden mást is.

De itt is vannak olyan pillanatok amikor nem lehet egészen pontosan meg mondani, hogy fiú vagy lány van-e a pocakban, ugyanis van, hogy nem látszik tökéletesen. Ennek nem a fejletlen technika az oka, hanem egész egyszerűen a baba olyan pózt vesz fel vagy esetleg a köldökzsinór van útban ezáltal nem látható rendesen és az orvos sem tudja biztosan megmondani a magzat nemét.

Természetesen vannak olyan szülők akiket elsősorban nem a baba neme foglalkoztat, hanem számukra az a lényeg, hogy egészséges legyen az új családtag.Árulkodó jelek a születendő gyermek neméről 

Vannak akik úgy hiszik, hogy az anyuka pocakjának a formájából meg lehet állapítani a születendő baba nemét. Úgy tartják a, ha az anyukának kerek a hasa akkor kislányt fog világra hozni, ha pedig csúcsos a pocak akkor bizony kisfiú lesz. Az igazság viszont az, hogy minden kismamának más és más irányban kerekedik a hasa, a babanemétől függetlenül.

 A végére hagytam a szerintem legjobb elméletet a baba nemének meghatározásával kapcsolatban.

Az ételek.

Úgy tartják, hogy az a leendő anyuka, aki inkább valami édesebbet enne az valószínűleg kislányt vár, míg ezzel ellentétben, aki inkább sós dolgokat enne az fiúgyermeket fog a világra hozni. Arról azonban nem szól semmi, hogy mi van akkor, ha az anyuka mind a kettőt kívánja.

De nem csak a nassolni való terén van ez így, hanem a gyümölcsök, illetve fehérjék: sajtok, hús stb. Aki inkább gyümölcsöt, illetve gyümölcs levet fogyasztana az az anyuka kislányra vár ezzel ellentétben pedig aki húst, sajtot vagy más fehérjedús ételt enne, abban bizony kisfiú fogant megA babaváró buli , avagy „ Gender Reveal” 

A világban van több helyen olyan szokás amivel a szülők egy buli keretén belül jelzik a babájuk nemét, akár lufidurrantással vagy egy baseball labdát ütnek el és így fedik fel a baba nemét. Ezt úgy hívják, hogy: „Gender Reveal”, igen szerintem is tök jól hangzik.

Igazság szerint Magyarországon még nem igazán terjedt el, de szerintem ez egy jó és egyben vicces formája annak, hogy eláruljuk milyen nemű is lesz a kis bent lakó, valamint kitűnő alkalom egy kis bulira a szeretteink és barátaink körében mielőtt még a baba megérkezik.Hogyan fedjük fel a baba nemét ?Nézzünk néhány ötletet a baba nemének bejelentésére. Sok esetben a szülők úgy intézik ,hogy meglepetés legyen számukra a baba neme, így bevonnak egy harmadik felet, aki megszervezi a baba nemének felfedését, azaz a babaváró bulit. Manapság már több féle módon bejelenthetjük fiú vagy lány lesz -e a születendő csöppség . A kérdés az, hogy oké kipukkan egy lufi vagy elüt egy baseball labdát, de ebből hogy derül ki a baba neme?A baba nemét felfedő lufi 

 

A válasz egészen egyszerű: a lufiknál 2 lehetőség van; az egyik az, hogy egy dobozban elrejtenek egy kék vagy rózsaszín színű lufit majd a jó öreg 3…2…1… visszaszámolással kinyitják a dobozt és értelemszerűen, ha rózsaszín lufi van benne akkor lány, ha pedig kék akkor fiú. A másik lehetőség, hogy 2 darab fekete lufit vásárolnak ezt követően pedig vagy rózsaszín, vagy kék port szórnak bele majd a számolás és durrantás.A baba nemét felfedő baseball labda 

A baseball-os technika is hasonló: a baseball labdán a varratnál egy szikével picit szétnyitják és a szokásos kék vagy rózsaszín port raknak bele, ezután óvatosan le kell ragasztani, hogy idő előtt ne szóródjon ki a por, de csak annyira, hogy az ütéstől azért biztosan szétnyíljon. majd a kedves apuka oda áll egy ütővel a kezében, ezt követően anyuka dob és apuka üt módszer segítségével derül ki a baba neme.A „burn out” az autó vagy motor szerelmesek kedvence 

Egy másik mód az autó vagy motor megszállottak  kedvence lehet a „burn out”. Ez úgy néz ki, hogy az autóval vagy motorral elkezdenek kapartatni az aszfalton, a kapartatás előtt a gumiköpeny futófelületét bevonják a megfelelő anyaggal ami a kapartatás hatására kialakuló gumifüstöt megszínezi a baba nemének megfelelő színűre, így lesz a kerekek alól áradó füst rózsaszín vagy kék.

Mielőtt ezt a technikát választjuk, mindenféleképpen meg kell győződnünk arról, hogy a helyszín ahol rendezzük a bulit mind méretében, mind az aszfalt minőségében megfelel a biztonságos lebonyolítás feltételeinek. Biztosítanunk kell a helyszínen, hogy a jármű váratlan meghibásodása, esetleges hírtelen megugrása esetén, ha valamiért elvesztenénk az uralmunkat a jármű irányítása felett, akkor se történhessen személyi sérülés és jelentős anyagi kár. Mindenképpen a forgalomtól elzárt magán területen rendezhetjük meg és csakis a terület tulajdonosának tudtával és engedélyével. Járjunk utána, hogy az adott országban és településen milyen feltételekkel és engedélyek birtokában választhatjuk a baba neme közlésének eme formáját.

Ha ezt mind körbe jártuk és minden feltétel adott és szabályos, akkor már csak a megfelelő teljesítményű és műszaki paraméterekkel rendelkező járművet kell kiválasztanunk, valamint egy profi ilyen dolgokban jártas, képzett embert a kormány mögé.

Ha minden klappol, egészen biztos, hogy felejthetetlen élmény lesz résztvevőknek.Babaváró buli dekorációi , kellékei Ha a babaváró buli megrendezése épp nyárra esik, egy kerti party tökéletes a baba nemének feltárására. A dekoráláshoz ma már rengeteg féle lufit, girlandot, fényfűzért találunk fiús és lányos változatban is.
A babaváró buli nem feltétlen kell, hogy csak női összejövetel legyen. Manapság már a születendő gyermek szülei és annak barátai, családtagjai is részt vesznek a nagy bejelentésen . A partira bőven megfelelnek a szendvicsek, sós és édes sütemények. Természetesen nem szabad megfeledkeznünk a babaváró tortáról sem. Ez is egy jó ötlet arra , hogy felfedjük a születendő gyermek nemét. A torta belsejét színezik be, és felvágása után a vendégek megtudják a gyerek nemét, vagy akár a külseje is árulkodó lehet, ugyanis sokan rózsaszín vagy kék színű tortát készítenek így árulják el , hogy kislányt vagy kisfiút várnak.Ajándék ötletek babaváró bulira Végül nézzünk néhány ajándék ötletet , ha meghívottak vagyunk egy babaváró bulira. Mind tudjuk nem illik üres kézzel menni egy ilyen eseményre. Választhatunk olyan dolgokat, amely a babának és a mamának is hasznos lehet, ilyen például egy szoptatós párna, babajátékok , babaruhák , vagy akár egy általunk készített pelenkatorta , amelyet díszíthetünk apróságokkal.